Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Виїзд за межі України осіб з інвалідністю

Оптимізація трудових відносин при мобілізації

Статтею 119 Кодексу законів про працю України передбачені гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків. Зокрема визначено, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб - підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

08:20:28 28.07.2022

Гарантії членів сім’ї військовослужбовця

Виходячи з норм діючого законодавства, члени сімей військовослужбовців строкової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу мають переважне право при прийнятті на роботу і на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників, а також на першочергове направлення для професійної підготовки, підвищення кваліфікації і перепідготовки з відривом від виробництва та на виплату на період навчання середньої заробітної плати.

15:34:37 19.07.2022

Вчинення кримінального правопорушення під примусом

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації, захоплення території України, органів державної влади, підприємств, установ та організацій часом змушує громадян України, які проживають на окупованій території вчиняти дії, які можуть бути кваліфіковані за законодавством нашої держави як кримінальне правопорушення. Наприклад, частими є звернення до правової допомоги працівників органів служби з надзвичайних ситуацій, медицини, освіти, керівників підприємств та установ за консультаціями з приводу того як бути в ситуації, коли вимагають від них виконання наказів окупантів. Прийняття того чи іншого рішення у кожній конкретній ситуації залишається виключно за особою, однак серед обставин, що виключають злочинність діяння Кримінальним кодексом України визначено фізичний або психічний примус.

08:25:53 12.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора