A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформаційні статті від ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Українці провели на оплачуваній самоізоляції від COVID-19 вже 30 тисяч днів у 2022 році

Аби зупинити поширення COVID-19, Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду продовжує нараховуватись у період воєнного стану та фінансується у розмірі 50% середнього доходу та 100% – для медичних працівників.

12:18:20 07.10.2022

Допомога по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України зросла до майже 50 000 гривень

Близько 80 тисяч українок звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами по вагітності та пологах з початку року. ФССУ продовжує фінансувати декретні допомоги попри умови воєнного стану, неможливість окремих роботодавців опрацювати е-лікарняні своїх працівниць і навіть в разі виїзду застрахованої особи за кордон.

08:59:53 06.10.2022

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ За допомогами від ФССУ звернулись 1,75 млн людей – їм нараховано виплати на 10 млрд грн

Усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах. У період війни цей страховий захист зберігається і продовжує забезпечуватись Фондом соціального страхування України. Упродовж січня–серпня 2022 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись понад 1,75 мільйона українців. Для них було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму майже 10 мільярдів гривень. Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства). Нагадаємо, попри воєнний стан розмір допомог від Фонду соціального страхування України продовжує зростати. Так, виплати від ФССУ за кожен день перебування на лікарняному зросли на 15,9% та сьогодні складають у середньому 428,37 гривні/день. Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників.

11:17:59 26.09.2022

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФССУ призначив понад 10,4 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Поранення чи смерть внаслідок бойових дій під час виконання посадових обов’язків є страховим випадком – Фонд соціального страхування України гарантує виплати і медико-соціальні послуги для всіх українських працівників, які постраждали на роботі через російську агресію.

10:16:17 21.09.2022

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ Етапи проходження е-лікарняного для фінансування допомоги

Щодня до Фонду соціального страхування України надходить на оплату 21,4 тисячі лікарняних на загальну суму близько 70 мільйонів гривень – вони містяться в понад 4 тисячах заявах-розрахунках, які роботодавці формують за лікарняними працівників і подають до ФССУ.

11:33:21 20.09.2022

Працюючі українці мають право пройти реабілітацію після травм, отриманих внаслідок бойових дій, за кошти Фонду

Кожен працюючий українець має право на проходження після стаціонарного лікування оплачуваного курсу реабілітації після отриманих внаслідок бойовий дій травм за кошти Фонду соціального страхування України. Таке реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності чи перешкодити подальшому погіршенню стану.

15:29:49 09.09.2022

Українці щодня отримують поранення на робочих місцях внаслідок бойових дій

За час повномасштабного вторгнення небезпека для українських працівників на робочому місці суттєво зросла – росіяни атакують цивільні об’єкти, об’єкти інфраструктури, здійснюють напади на цивільних мешканців, мінують поля та дороги. Внаслідок дій агресора, починаючи з 24 лютого, під час виконання трудових обов’язків постраждали щонайменше 529 працівників, 155 з яких загинули – українці отримують поранення на робочому місці щоденно.

15:50:45 16.08.2022

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ Відповіді на поширені запитання працівників в умовах воєнного стану В умовах воєнного стану фахівці Фонду соціального страхування України продовжують роботу задля надання усіх видів допомог і с

Відповіді на найпоширеніші запитання, які ми отримуємо від працівників під час війни, завжди можна знайти онлайн на ресурсах Фонду соціального страхування України:

10:07:56 27.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора