Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформаційні матеріали

Задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави! Роз’яснення надає головний державний інспектор відділу з питань праці південного регіону управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжр

Під час дії воєнного стану основним нашим завданням, як свідомих громадян України, для наближення скорішої перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Проте, через високий рівень тіньової зайнятості держава втрачає доходи, які можна було б наразі спрямувати на підвищення обороноздатності нашої країни та фінансової підтримки громадян. Задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

13:25:36 09.02.2023

Роз’яснення надає головний державний інспектор відділу з питань праці північного регіону управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Анна ХОМЕНКО щодо надання

Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 (далі – Закон № 2136) (зі змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 № 2352-IX) встановлено новий порядок надання працівникам відпустки без збереження заробітної плати.

08:57:08 10.01.2023

Трудові відносини: головні зміни 2022 року надає роз’яснення заступник начальника відділу з питань праці північного регіону Управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з пита

У зв’язку із необхідністю швидко підлаштовуватись під цьогорічні обставини, трудове законодавство суттєво змінилось у 2022 році. Починаючи з особливих правил, запроваджених виключно на час дії воєнного стану і до глобальних змін, які не мають строку дії, — все це суттєво вплинуло як на ринок праці, так і на необхідність підприємств пристосовуватись до нового регулювання. Попри це, більшість змін все ж позитивно вплинули на обов’язки роботодавців у певній мірі спрощуючи чи осучаснюючи їх. Отже, перейдемо до найголовніших змін та згадаємо чого вони стосувались.

12:39:55 05.01.2023

Щодо скасування мораторія на проведення заходів контролю надає роз’яснення головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Ягодовська Яна Володимирівна.

19 липня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Цим Законом внесені зміни до Кодексу законів про працю України, Законів України «Про оплату праці», «Про відпустки» та «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

15:27:21 19.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора