Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Майже мільйон гривень коштуватимуть комунальному підприємству Кременчуцької громади роботи з капремонту зупинок і благоустрою зеленої зони між будинками.

Дата: 28.05.2024 11:48
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Майже мільйон гривень коштуватимуть комунальному підприємству Кременчуцької громади роботи з капремонту зупинок і благоустрою зеленої зони між будинками. На ремонт укладені вже шість прямих договорів. Чотири – у квітні та два – у травні. Для проведення благоустрою – два. Всі – з однією фізичною особою-підприємцем. Загальна сума – понад 950 тис. грн. Ці закупівлі знову потрапили у фокус робочої групи “Прозорість і підзвітність”.

Податківці вже звертали увагу громади, що її комунальне підприємство співпрацює з ФОП, в якої немає найманих працівників. Після цього трьох людей підприємиця оформила, але податки сплатила не в повному обсязі. Фахівці акцентували на такому формальному підході, адже три співробітники не можуть фізично виконати весь обсяг робіт за вісьмома договорами. При цьому чотири з них уже оплачені. Комунальне підприємство не вперше співпрацює з цією ФОП. Громада має сконтактувати з підприємицею щодо питання офіційного працевлаштування людей і сплати податків відповідно до чинного законодавства.

Аудитори акцентували, що підприємство не в повному обсязі надало запитувані документи для аналізу, відповідно неможливо простежити питання формування ціни договорів. Повторно запитали інформацію, щоб до наступного засідання провести комплексну перевірку й надати свій висновок.

Питання з контролю не знімаємо. Разом пильнуємо за використанням бюджетних коштів. Відкритість, прозорість та раціональність – пріоритет роботи на всіх рівнях. Слава Україні!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора