Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Нa Полтавщині провели тренування з добровольцями та бійцями ТрО

Дата: 02.04.2024 15:09
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Підрозділ ДФТГ Полтавської громади та бійці 116-ї бригади територіальної оборони відточували навички з тактичної, домедичної та вогневої підготовки. Вдосконалювали власні навички та навчали цивільних. Євгенія постійний учасник навчань із перших днів створення добровольчого формування. На одній із локацій проходить навчання з мінно-вибухової справи. Вивчає, як правильно поводитися з мінами та боєприпасами, як їх знешкоджувати та встановлювати.

«Я дуже сподіваюся, що мені не доведеться застосовувати ці знання на практиці. Але ми живемо в таких умовах, що потрібно знати, як поводитися з вибуховими предметами. Якщо доведеться опинитися в такій ситуації, то потрібно знати що робити. Відпрацьовуємо навички, як правильно зняти «розтяжку», як її виявити та оглядати», – розповіла доброволець ДФТГ Євгенія.
Бойовий медик Полтавського батальйону ТрО Олександр Журавель на навчаннях передає свій досвід та відновлює власні знання. Рік тому отримав поранення під Соледаром, коли витягував пораненого з-під мінометного обстрілу. Втратив кінцівку.
«Отримав контузію, пережив кому, тож дещо забулося, – розповів Олександр Журавель. – На своєму прикладі хотів показати, які можуть бути наслідки, якщо вчасно не провести тампонаду чи інші дії. Я хочу повернутися на службу, бути корисним і допомагати нашим медикам проводити курси».
Лікар-хірург Дмитро Узков із добровольцями відпрацьовує ключові параметри надання медичної допомоги.
«Серцево-легенева реанімація – це останній шанс для людини на порятунок. Добре, коли всі володіють цими навичками. Потрібно, щоб кожен мав відпрацьований певний алгоритм надання допомоги», – розповів Дмитро Узков.
Тренуються добровольці на різних локаціях: як у польових умовах, так і максимально наближених до вуличних боїв. Відпрацьовують тактичну підготовку за допомогою системи лазертаг.
«Імітуємо штурм вогневої позиції, а саме окоп. Також на інших заняттях відпрацьовували ведення бою в місті, в лісі, в степу. Задачі обираємо залежно від того, де працюватиме підрозділ», – розповів інструктор військово-спортивного центру «Воїн» «Опосум».
Наступний етап навчань – індивідуальна підготовка зі зброєю й метання навчальних гранат. На цій локації бійці з інструктором із позивним «Монгол» відпрацьовували тактичні рухи зі зброєю.
«Це базова індивідуальна підготовка кожного військовослужбовця. На основі цих знань вже можна навчитися працювати в групі. Відпрацьовуємо такі вправи як скидка зброї, чотири приклади, положення для стрільби, тактична перезарядка, повороти зі зброєю», – зазначив «Монгол».
Вишкіл бійці проходять постійно. Інструктори зaувaжили, що представники добровольчих формувaнь дуже вмотивовaні. Отримaні нaвички в поводженні зі зброєю добровольці готові зaстосовувaти проти ворогa.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора