A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Як діяти, якщо не згоден з рішенням військово-лікарської комісії

Дата: 07.11.2023 08:57
Кількість переглядів: 96

Під час воєнного стану в умовах загальної мобілізації усі військовозобов’язані мають пройти медичну комісію. Саме військово-лікарська комісія визначає придатна людина до проходження військової служби чи ні.

За результатами проходження медичного огляду військово-лікарська комісія виносить постанову про придатність (непридатність, тимчасову непридатність, обмежену придатність) до військової служби.

Порядок проходження військово-лікарської комісії та оскарження її результатів визначений Наказом Міністерства оборони України № 402 від 14.08.2008 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України».

Для проведення військово-лікарської експертизи створюються штатні та позаштатні (постійно і тимчасово діючі) військово-лікарські комісії.

До штатних військово-лікарських комісій належать: Центральна військово-лікарська комісія та Військово-лікарська комісія регіону.

Скарги до штатних військово-лікарських комісій подаються протягом одного року з моменту прийняття рішення, але не пізніше одного місяця із часу ознайомлення громадянина з прийнятим рішенням.

Скарги на постанови позаштатних військово-лікарських комісій подаються до штатних військово-лікарських комісій згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності.

Скарги на постанови військово-лікарських комісій районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки подаються за підпорядкованістю до військово-лікарських комісій обласних (Київського міського, Севастопольського міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, територіального центру комплектування та соціальної підтримки Автономної Республіки Крим.

Рішення, постанови, прийняті військово-лікарськими комісіями обласних (Київського міського, Севастопольського міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, територіального центру Автономної Республіки Крим, оскаржуються в штатних військово-лікарських комісіях.

Рішення, прийняті за результатами розгляду звернень військово-лікарською комісією регіону, оскаржуються до Центральної військово-лікарської комісії.

Також рішення військово-лікарської комісії можна оскаржити до адміністративного суду. Строк оскарження рішення військово-лікарської комісії у судовому порядку становить: - 3 місяці – якщо спочатку застосовано досудовий порядок. Відлік починається із дня вручення рішення щодо розгляду заяви про оскарження постанови; – 6 місяців із дня винесення відповідної постанови військово-лікарської комісії.

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Полтавського бюро правової допомоги № 3 Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Полтава, вул. Міщенка, 2 

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора