A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

На Полтавщині не зареєстровано спалахів кишкових інфекцій

Дата: 14.07.2023 08:50
Кількість переглядів: 50

4 (2)На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС розглянули питання запобігання пожежній небезпеці та епідемічній ситуації в літній період. Члени комісії опрацювали питання готовності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування забезпечити санітарне й епідемічне благополуччя населення в літній період. Також обговорили заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій у регіоні.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Андрій Кобеляцький, епідемічна ситуація на території області контрольована.

«На Полтавщині не зареєстровано спалахів кишкових інфекцій. Особлива увага приділяється контролю якості питної води, адже в літній перерід збільшується кількість випадків спалаху гострих кишкових інфекцій. Цього року виявлені випадки сальмонельозу, найбільше – в Полтавській, Кременчуцькій та Лубенській громадах», – сказав Андрій Кобеляцький.

Також на засіданні розглянули стан пожежної безпеки у будівлях підвищеної поверховості в Полтаві, Кременчуці та Горішніх Плавнях. Обговорили стан утримання джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території Полтавщини.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб зауважив, що в області налічується 40 будинків підвищеної поверховості.

«Керівники громад, ОСББ, управляючих компаній мають приділити максимум уваги на приведення протипожежного стану будинків до вимог. Особливо – на систем внутрішнього протипожежного водопроводу, димовидалення та автоматичної пожежної сигналізації», – наголосив Володимир Салогуб.

Заступник начальника ОВА Максим Калінін зауважив, що органам місцевого самоврядування та управителям будинків підвищеної поверховості потрібно відповідально поставитися до питання, адже це безпека людей.

Також комісія рекомендувала розглянути можливість створення об’єднаної диспетчерської служби з підключенням до неї житлових будинків підвищеної поверховості відповідно до вимог чинного законодавства. Полтавській, Кременчуцькій та Горішньоплавнівській територіальним громадам затвердити міські програми «Протипожежний захист будинків підвищеної поверховості» з переліком конкретних заходів і завдань та необхідними обсягами фінансування до 1 вересня.

На комісії розглянули й питання стану утримання джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на території області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора