A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Бійці Бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж", які брали участь у бойових діях для захисту України, отримали сині берети

Дата: 19.05.2023 11:53
Кількість переглядів: 185

 

Традиції військових дуже часто не вигадуються, а повторюють якісь давні традиції воїнів. Але більшість із них має дуже прості сенси. Це постійне самовдосконалення і згода жити за правилами військового колективу, це клятва вірності тим, чиї життя для тебе будуть ціннішими за твоє власне, і це повага побратимів, яку треба заслужити у спільних випробуваннях.

Одна з таких традицій — вручення і носіння берета. Це повторює сенс посвячення у лицарі, вручення обладунків, зброї у різні часи. Берет — це атрибут не кожного військового. Його придумували як відзнаку для певних елітних підрозділів за їхню вірність справі й завищені вимоги. У різних таких підрозділів, зазвичай, берети різного кольору і з різними кокардами. Не сказати, що по сьогоденним вимогам це найзручніший головний убір. Але він служить більше не як головний убір, а як символ честі.

Для того, щоб отримати право носити спеціальний берет, у Бригаді швидкого реагування військовослужбовець повинен пройти визначені багатосторонні складні кваліфікаційні випробування на кращість або заслужити це право хоробрістю або подвигом в реальному бою.

У нашого формування на береті герб України в обрамленні гранати. У деяких спеціалістів як артилеристи, розвідники та танкісти можуть окремі кокарди саме цих родів військ.

На днях бійці штурмової гостомельської бригади, які проявили себе у бойових діях в найгарячіших точках для захисту України, отримали сині берети. Це були найтяжчі випробування за всі роки існування цієї традиції в нашому підрозділі. Пишаємося нашими воїнами!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора