Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 4¹ постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів»)
1.Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-09-001371-a
2.Назва предмету закупівлі: м'ясо яловичини охолоджене (не нижче 1 категорії) (15111100-0 - Яловичина), м'ясо свинини охолоджене (свинина знежилована нежирна, м'ясна м'якоть, не нижче 1 категорії) (15113000-3 - Свинина), грудина куряча охолоджена (15112130-6 - Курятина)
3.Обсяги закупівлі:
№ |
Назва товару |
Технічна характеристика |
Одиниця виміру |
К-сть, од. |
1 |
М'ясо яловичини охолоджене |
М'ясо яловичини в/г, ДСТУ 4589:2006, охолоджене, без кістки, без великої кількості жиру, м'ясо пружне, при натискуванні швидко приймає первинну форму. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах: свіжий без сторонніх запахів. |
кг |
120 |
2 |
М'ясо свинини охолоджене |
М'ясо свинини в/г, ДСТУ 4590:2006, охолоджене без кістки, без великої кількості жиру, м'ясо пружне, при натискуванні швидко приймає первинну форму. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах: свіжий без сторонніх запахів. |
кг |
300 |
3 |
Грудина куряче охолоджене |
Філе куряче охолоджене Зовнішній вигляд: складається з м'язової тканини цілої/половини грудини з/без шкірою. Ребра з прилеглим реберним м'ясом видалені. Без згустків крові, з чистою поверхнею. Зовнішня поверхня суха, не завітрена. М’ясо обрізне від жиру. З повністю видаленим оперенням. Запах: свіжий без сторонніх запахів. Колір: блідо-рожевий. Продукція повинна відповідати ветеринарно-санітарним вимогам та нормативній документації (ТУ, ДСТУ). Термін зберігання при температурі 00С - +20С не більше 7 діб. |
кг |
1230 |
4. Місце постачання: Заклади освіти, підпорядковані відділу освіти, культури, молоді та спорту Коломацької сільської ради
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
- Товар, що має постачатися, повинен відповідати діючим на території України вимогам до якості, які встановлюються законодавством України, та з урахуванням та дотриманням вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97-ВР) і Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах затвердженою Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я України 17.04.2006 №298/227 (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України від 26.02.2013 №202/165.
- Товар має бути фасований в пластмасову, поліетиленову або іншу тару (ящики, пакети тощо), на кожній одиниці фасування повинна бути інформація (етикетка, бірка, ярлик) і (або) напис на пакуванні з інформацією, що містить назву та адресу підприємства-виробника, вагу нетто, дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, відповідність стандартам, які діють на території України.
- Термін придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% до загального строку зберігання.
- Постачальник повинен гарантувати якість товару, що постачається Замовнику (гарантії якості діють протягом всього встановленого строку, при умові дотримання Замовником умов зберігання, зазначених на упаковці товару).
- Кожна партія товару має супроводжуватися документами (рахунками, накладними та документами, які засвідчують якість та безпеку товару, що є предметом закупівлі - декларація виробника/сертифікат відповідності/експертний висновок/санітарно-гігієнічний висновок тощо).
- Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Постачальник.
- Доставка Товару та розвантажувальні роботи здійснюються силами та за рахунок Постачальника в узгоджений із Замовником час.
- Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, учасник повинен надати наступні документи у складі своєї тендерної пропозиції:
8.1. Копію декларації та/або посвідчення про якість запропонованого товару.
8.2. Копія посвідчення про якість (паспорт якості) та висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи виданого уповноваженим органом (службою) України на упаковку.
9. Під час виконання умов договору про закупівлю учасником повинні застосовуватись заходи із захисту довкілля.
- Розмір бюджетного призначення:
Розмір бюджетного призначення щодо предмета закупівлі визначено відповідно до кошторису затвердженого на 2023 рік».
Визначення потреби здійснено на підставі аналізу фактичного використання товару для забезпечення діяльності замовника у минулих періодах та з урахуванням запланованих поточних завдань замовника.
- Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Очікувана вартість закупівлі м'ясо яловичини охолоджене (не нижче 1 категорії) (15111100-0 - Яловичина), м'ясо свинини охолоджене (свинина знежилована нежирна, м'ясна м'якоть, не нижче 1 категорії) (15113000-3 - Свинина), грудина куряча охолоджена (15112130-6 - Курятина) становить 292800,00 грн. та визначена на підставі наказу Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», а саме: методом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро» тощо),