A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Із січня 2023 року заяви-розрахунки на виплату лікарняних і декретних слід подавати до Пенсійного фонду України

Дата: 02.01.2023 14:20
Кількість переглядів: 121

Новий рік принесе нові повноваження Пенсійному фонду України. Із 2 січня Фонд буде виконувати функції уповноваженого органу управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку, тобто, виплачувати лікарняні та інші страхові виплати. Це стало наслідком відповідної реформи, закріпленої Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 р. № 2620-IX.

Отже, органи Пенсійного фонду України фінансуватимуть такі види страхових виплат за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності:

1) допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, догляд за дитиною віком до 14 років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років на весь період надання реабілітаційної допомоги, за наявності медичного висновку про необхідність стороннього догляду за дитиною;

2) допомога по вагітності та пологах;

3) допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли внаслідок нещасного випадку на виробництві).

Заява-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам подаються страхувальниками через вебпортал електронних послуг ПФУ, а також можуть подаватися у паперовій формі разом з електронною формою на електронному носії інформації до сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області за основним місцем обліку страхувальників.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої» лінії (0532) 56-95-31.

 

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора