A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

#ЗдоровішіРазом

Дата: 16.11.2022 12:10
Кількість переглядів: 90

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у ​​всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням. Кількість випадків і поширеність діабету зростають протягом останніх кількох десятиліть.

Фото без опису 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуЄ три основні типи діабету:

▪ Діабет 1 типу, інсулінозалежний. Виникає, коли організм не виробляє достатньо інсуліну, щоби поглинати цукор (глюкозу) зі спожитої їжі, і не може перетворити його на енергію. Є хронічним станом.

▪ Діабет 2 типу. Виникає, коли організм не виробляє або не використовує інсулін повною мірою. Це найпоширеніший тип діабету.

▪ Гестаційний діабет. Його діагностують у період вагітності. Хоча він може спостерігатися і протягом певного часу після народження дитини.

Причини виникнення діабету 1 типу вивчені недостатньо, тому запобігти захворюванню майже неможливо. Водночас, достеменно відомо, що більшість випадків діабету 2 типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності. Йому можна запобігти у 80% випадків.

👉 Якими є ознаки захворювання?

Серед симптомів діабету:

▪ надмірне сечовиділення;

▪ спрага;

▪ постійне відчуття голоду;

▪ втрата ваги;

▪ постійне відчуття втоми;

▪ погіршення зору.

 Більше про діабет можна дізнатися на сайті Мисливці за діабетом. «Мисливці за діабетом» – це інформаційна кампанія Центру громадського здоров’я України та україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», спрямована на скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні. Кампанія реалізовується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора