A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Власники авто отримали можливість зберегти свій номерний знак у сім’ї

Дата: 31.10.2022 15:18
Кількість переглядів: 150

Для багатьох власників транспортних засобів номерні знаки є важливим атрибутом, адже підбір певних комбінацій цифр на «номерах» авто сприяє певній індивідуалізації серед інших учасників дорожнього руху. Подекуди власники змінюють самі автомобілі, а от прощатися з номерними знаками бажання не виникає. Вирішення такої проблеми вже закріплено на законодавчому рівні.

10 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1019 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань державної реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами». Згідно з постановою номерні знаки уже можна перезакріплювати за авто родичів та незабаром відбудеться впровадження онлайн послуги замовлення номерних знаків через веб-застосунки.

Постанова регламентує серед іншого можливість після продажу транспортного засобу, при перереєстрації його або після зняття з обліку при вибракуванні перезакріпити номерні знаки не тільки за своїм іншим транспортним засобом, але і за транспортним засобом членів родини.

Тобто, якщо у власника є бажання зберегти свій номерний знак у сім’ї, то це стало можливим. Раніше у законодавстві була норма, що номерні знаки можна було залишати тільки власнику транспортного засобу. А тепер можна перезакріплювати свої номерні знаки ще й за транспортними засобами дітей, дружини/чоловіка, батьків.

Номерні знаки перезакріплюватимуться за умови відповідності їх інформаційного змісту щодо адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії встановленим вимогам. А також для передачі їх родичам треба подати документи, які підтверджують такі родинні відносини.

Про це йдеться у підпункті 17 пункту 2 Постанови Кабінету Міністрів України. Ця норма набула чинності з 14 вересня 2022 року, тобто з моменту її публікації.

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40  та за телефоном  (0532) 56-02-88 (у будні дні з 09:00 до 18:00).

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора