A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Виставка «Кожен із нас — воїн»

Дата: 29.08.2022 08:25
Кількість переглядів: 724

Виставка «Кожен із нас — воїн» — це спільний проєкт Сил територіальної оборони Збройних Сил України та Українського інституту національної пам’яті. Уперше вона відкрилася 22 серпня 2022 року на Контрактовій площі в Києві.

Банерна експозиція містить світлини бійців Сил територіальної оборони ЗСУ та історії людей, які боронять Україну. Частина банерів також розповідають про історичну тяглість національного спротиву українців.

Мета проєкту — наголосити, наскільки важлива готовність захищати свій дім і свою країну. Виставка робить це через висвітлення ролі Сил територіальної оборони у захисті України в перші місяці повномасштабного російського вторгнення.

24 лютого 2022 року українці почали масово ставати до лав Сил територіальної оборони — лише за перший місяць приєдналось понад 110 тисяч осіб. Люди, різні за віком, статтю та досвідом, взяли до рук зброю. З перших днів війни вони брали участь в обороні Києва, Харкова, Сум, Чернігова та інших міст. І зараз бійці Сил ТрО захищають наші кордони, воюють на передовій. У цивільному житті більшість із них не були професійними військовими – це люди різних професій, які відклали свої справи і стали на захист України. За пів року повномасштабної російсько-української війни більшість оборонців пройшли шлях від цивільної людини до воїна.

Автори виставки: Володимир Тиліщак, Наталія Слобожаніна, Наталія Позняк-Хоменко, Леся Бондарук, Ігор Кочергін, Андрій  Зелінськиий, Іванна Кобєлєва, Євген Ординськиий, Оксана Монастирська, Олексій Макухін, Ірина Буланенко, Оксана Яновська. Світлини Олега Пальчика.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора