A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Зустріч з платниками податків Полтавської ДПІ щодо порядку застосування РРО/ПРРО та переваг подання податкової звітності в електронному вигляді

Дата: 26.01.2022 16:17
Кількість переглядів: 268

Днями в Полтавській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася зустріч фахівців інспекції з фізичними особами - підприємцями. Метою проведення зустрічі було ознайомлення зацікавлених осіб з порядком застосування РРО, ПРРО та перевагами подання податкової звітності в електронному вигляді.

Зокрема, присутнім повідомлено,  що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

У реєстраційній заяві за ф. № 1-ПРРО зазначається локальний номер ПРРО, який присвоюється такому ПРРО суб’єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, він є унікальним серед номерів, що присвоюються суб’єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці.

Локальний номер ПРРО зберігається за ПРРО до дати скасування реєстрації ПРРО.

Фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, за результатами якої ПРРО реєструється або формується відмова в реєстрації ПРРО. Про результати обробки реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій.

Така інформація направляється у вигляді квитанції, що є електронним повідомленням.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру ПРРО.

Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО (п. 5 розд. II Порядку № 317).

За наявності підстав для відмови в реєстрації ПРРО фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав для такої відмови (п. 6 розд. II Порядку № 317).

Крім того, фахівці Полтавської ДПІ звернули увагу платників податків на зручність, доступність та комфортність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом та дізнатися про строки сплати податків.

Полтавська ДПІ запрошує новостворених ФОП на практикуми «Електронні сервіси ДПС – зручно і легко». Заняття проводяться двічі на тиждень: середа та п’ятниця з 11год. 00хв. до 12год.00хв. (за попереднім записом).  Записатися на практикум можна за телефоном 56-77-89.

 

Полтавська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора