A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Про затвердження ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на 2022 рік  

Дата: 16.09.2021 12:23
Кількість переглядів: 400

 

К О Л О М А Ц Ь К А С І Л Ь С Ь К А Р А Д А

Полтавського району Полтавської області

(восьма сесія сільської ради восьмого скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я

22 червня 2021 року                                                                              с.Коломацьке

 

Про затвердження ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на 2022 рік  

 

З метою забезпечення збалансованості бюджетних надходжень,  відповідно до статей 140, 143, 144 Конституції України, ст. 8 п. 8.3.,ст. 10 п. 10.2.2.,ст. 12 п. 12.3,ст. 268- 1 Податкового кодексу України та керуючись пп. 24 п. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Встановити на території Коломацької сільської територіальної громади з 01.01.2022 року ставки збору за місця для паркування транспортних засобів.
  2. Затвердити Положення про збір за місця для  паркування транспортних засобів на території Коломацької сільської територіальної громади  згідно додатку.
  3. Дане рішення набуває чинності з 01 січня  2022 року.
  4. Вважати таким, що втратило чинність рішення сільської ради від 11 червня 2020 року «Про затвердження ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на 2021 рік» з  01.01.2022 року.
  5. Оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації або інший можливий спосіб.
  6. Копію рішення направити в Головне управління ДФС у Полтавській області.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів та планування соціально-економічного розвитку Коломацької сільської ради.

 

 

 

 

Сільський голова                                                                              Є.О. Почечун

Додаток

до рішення сільської ради

від       22.06.2021                       року

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ 

про збір за місця для  паркування транспортних засобів

на території Коломацької сільської територіальної громади

 

        • Загальні положення

 

            Збір за місця для паркування транспортних засобів встановлено на основі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями).

         Збір за місця паркування транспортних засобів – це плата за право паркування автотранспорту в спеціально обладнаних або відведених для цього місцях.

        •  
        • Платники збору

 

  •     Платниками збору є юридичні особи, їх філії, фізичні особи-підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках. Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, затверджується рішенням сільської ради про встановлення збору.

         Платники збору визначені в ст. 268.1 Податкового кодексу України.

        •  
        • Обєкт та база  оподаткування  і ставка збору

 

  • Обєктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішення сільської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
  •     Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів бюджету.
  •     Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження  такої діяльності, у розмірі 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
  •     Обєкт, база оподаткування та граничні розміри ставок збору визначено в ст.268.1 Податкового кодексу України.
        •  
        1. обчислення та строки сплати збору

 

        •           Сума збору  за місця для паркування транспортних засобів, обчислена відовідно  до податкової декларації, сплачується у строки, визначені  ст.268.1.5 Податкового кодексу України.
  •  
  1. Відповідальність та контроль за сплатою збору

 

  •     Відповідальність за правильність обчислення, своєчасність сплати зборуза місця за паркування транспортних засобів покладається на платників збору відповідно до чинного законодавства. Контроль за своєчасною і повною сплатою збору покладено на податкові органи.

 

 

 

Сільський голова                                                   Є.О.Почечун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора