A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів  на 2022 рік

Дата: 16.09.2021 12:16
Кількість переглядів: 883

 

 

 

К О Л О М А Ц Ь К А    С І Л Ь С Ь К А    Р А Д А

Полтавського району Полтавської області

(восьма сесія сільської ради восьмого скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я

22 червня 2021 року                                                                                  с.Коломацьке

 

Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів  на 2022 рік

 

 

На підставі ст.212 Податкового кодексу України № 2755 від 02.12.2010 р. (із змінами та доповненнями), Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Встановити на території Коломацької сільської територіальної громади з 01.01.2022 року акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.
  2. Затвердити Положення про акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами  згідно додатку.
  3. Дане рішення набуває чинності з 01 січня  2022 року.
  4. Вважати таким, що втратило чинність рішення сільської  ради  від 11 червня 2020 року «Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів  на 2021 рік» з  01.01.2022 року.
  5. Оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації або інший можливий спосіб.
  6. Копію рішення направити в Головне управління ДФС у Полтавській області.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів та планування соціально-економічного розвитку Коломацької сільської ради.

 

 

Сільський голова                                                                              Є.О. Почечун

Додаток

до рішення

Коломацької сільської ради

від  22.06.2021                            року

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про  акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

 

  1. Платники податку

 

1.1. Платником податку є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів.

1.1.1. Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів зазначених у п.4.1 цього Рішення, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.

1.2. Реєстрація осіб як платників податку.

1.2.1. Особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

 

2. Об’єкт оподаткування

 

2.1. Об’єктами оподаткування є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

 

                                 3. База оподаткування

 

3.1. Вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) реалізованих підакцизних товарів.

 

4. Підакцизні товари та ставки податку

 

4.1. Підакцизні товари та ставки податку визначені статтею 215 Податкового Кодексу України.

4.2. Для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 213.1 статті 213 Податкового Кодексу, ставка податку становить 5 відсотків.

              

5. Податковий період

 

5.1. Базовий податковий період для сплати податку відповідає календарному місяцю.

5.2. Платник податку – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду декларацію з акцизного податку.

5.3. Датою виникнення податкових зобов’язань щодо реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а у разі реалізації товарів фізичними особами-підприємцями, які сплачують єдиний податок, є дата надходження оплати за проданий товар.

 

6. Порядок сплати податку  та строки сплати податку

 

6.1. Суми податку перераховуються до бюджету суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Рішенням для подання податкової декларації за місячний податковий період.

6.2. Особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

 

 

 

Сільський голова                                                                                Є.О.Почечун

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора