A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коломацька громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформація про діяльність Полтавського обласного центру зайнятості за сім місяців 2020 року

Дата: 11.08.2020 12:14
Кількість переглядів: 599

Послугами обласної служби зайнятості за сім місяців скористалися 79 тисяч громадян

 

Протягом січня-липня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 79,0 тис. громадян, які шукали роботу, з них 49,5 тис. мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 7,1 тисячі роботодавців надійшло 35,9 тисяч пропозицій роботи.

 

Роботу отримали більше 26 тисяч мешканців Полтавщини

 

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 26,4  тисячі осіб. У тому числі 11,7 тисячі людей, (або 44,3%), працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

7 клієнтів служби зайнятості отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 255 безробітних, з яких 45 недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 210 працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

На громадських роботах працювали більше 3 тисяч бажаючих

 

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 3,6 тисячі громадян. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, благоустрій, інформування населення про субсидії, роботи із соціально вразливими верствами населення.

 Для забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 4,1 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,8 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

 

Для кращої конкурентоспроможності на ринку праці 77 осіб отримали ваучер на підвищення кваліфікації за спеціальностями «медсестринство» та «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

 

На обліку – понад 24 тисячі безробітних

 

Станом на 1 серпня 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 24,6 тисяч безробітних, із них отримували допомогу по безробіттю 21,4 тисячі осіб.

За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (18,5%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора